Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - rolfilmrb67

Pagina's: [1] 2 3 ... 188
1
Gisteren een Superpan 200 film gemaakt met mijn Contax IIIA in Foma Excel 1+1 gedurende 14 minuten ontwikkeld . Het contrast is bij 1+1 iets hoger dan bij 1+2 . Met een IR 720 filter blijft er weer van de 24 DIN dus 9 DIN over of in ISO 200 naar 6 ISO . Maar zonder IR 720 filter zou ik met Foma Excel ontwikkeling 100 ISO aanhouden . Zonder IR filter is het negatiefcontrast van Superpan 200 een stuk hoger . Mooi is dat het 65 plus selenium lichtmetertje van mijn Contax IIIA nog goed werkt . Meestal zijn de Contax IIIA lichtmetertjes al bij de Lieve Heer . Het fijne van de Contax IIIA lichtmeter is dat deze met de rare belichtingstijden van 1/ 5 10 25 50 100 en 1250 rekening houdt . Trouwens de 1/1250 op mijn Contax IIIA werkt nog perfect , loopt regelmatig af en die 1/1250 wordt ook nog gehaald want het negatief zag er iets krapper belicht uit  x6

Ik ga de films eens binnenkort afdrukken . Vriendelijke groet Peter .

2
Apparatuur / Re: vergrotingsbord
« Gepost op: 17 mei 2022, 15:34:05 »
Joep , ik stuur je een persoonlijk bericht . Vriendelijke groet Peter .

3
Apparatuur / Re: vergrotingsbord
« Gepost op: 17 mei 2022, 13:21:37 »
Joep ik dacht aan 30 Euro of bijvoorbeeld 5 redelijk verse Ilford rolfilms . Vriendelijke groet Peter .

4
Apparatuur / Re: vergrotingsbord
« Gepost op: 17 mei 2022, 08:52:47 »
Joep ik heb twee 24x30 cm vergrotingsborden waarvan de Japanse LPL wel weg mag voor een nader overeen te komen bedrag of een aantal rolfilms . Vriendelijke groet Peter .

5
Verder blijkt de Superpan 200 als 200 ISO te belichten en voor het infraroodfilter 5 stops verlengen een prima uitgangsstandpunt te zijn  . Dus van 24 DIN blijft dus 9 DIN over , in ISO gaan we van 200 naar 6 ISO . De sluiter van de Ambi Silette is ietsjes traag maar dat is voor negatief film nooit erg . Ik denk dat ik met de Contax IIIA nog iets beter uitkom . Vriendelijke groet Peter .

6
Ik heb de Rollei Superpan 200 in Foma Excel 1+2 gedurende  17 minuten ontwikkeld . Het knalharde contrast is heel mooi beheerst gebleven en de scherpte is fluweel te noemen net als met mijn experiment met de Rollei R400S die ontwikkeld werd in Atomal 49 1+2 . Als ik eerlijk ben is de Foma Excel beter en geeft een scherper resultaat dan Atomal 49 . De volgende keer ga ik de 1+1 verdunning van Foma Excel proberen met het Contax IIIA filmpje dat ik nog moet belichten . Het grootste pluspunt van de Rollei Superpan 200 is de heldere drager van de kleinbeeldfilm . Dat gaat vast en zeker veel betere afdruk resultaten geven dan die vervelende grijze kleinbeeldfilms met hun matige afdrukken met hun verstoorde toonschaal en contrastweergave .

De korrel is heel fijn bij de Rollei Superpan 200 . Ik ga de film toch binnenkort afdrukken en eens kijken wat het word . Door fotograferen met een nieuwe combinatie tot aan het einde van het seizoen en dan in de winter *&^&*()(*&%R$!!!! ontdekken dat het toch niet ideaal af te drukken is in de doka doe ik niet meer . Vriendelijke groet Peter .

7
Mooi Robert . Vandaag heb ik met al het verse groen een heel rolletje infrarood door de Ambi Silette gehaald . Ik heb alle objectieven 35 , 50 en 90 mm gebruikt . Wel de scherpte vooraan gelegd vooral bij de 90 mm . De 35 en 50 mm hebben bij 1:11 scherptedieote  genoeg om het instelverschil voor infrarood op te vangen . Op de meeste objectieven zit een infrarood instelpunt . Maar laten mijn Contax kiev Agfa en Mamiya RB67 en C330 dit nou niet hebben daarom leg ik de scherpte iets vooraan voor de infrarood instelverschil compensatie .

Morgen de film in Foma Excel 1+1 ontwikkelen alleen even de juiste tijd gaan opzoeken . Vriendelijke groet Peter .

8
Als er Ilford Pan F in zit is het latente beeld allang verdwenen ..... x3 Verder ben ik een ongeduldige fotograaf die niet wachten kan op het resultaat . Vriendelijke groet Peter .

9
Vandaag is een pakketje van 10 kleinbeeld films Rollei Retropsn 200 aangekomen . Die ik later in Foma Excel  1+1 ga ontwikkelen  , Rollei R80S is in deze Foma Excel  1+1 ook heel goed gegaan . Ik ben vanavond begonnen met de Agfa Ambi Silette . Ik had een Leitz A36 infrarood filter en dat heb ik in een 35,5 mm filter voor de Ambi Silette gemonteerd . De Agfa Solinar 50 mm en Ambinon 35 mm zijn zeer goede lensjes waar ik vroeger al heel mooie vergrotingen van gemaakt heb . Nu gaat er weer na vele jaren een Agfa Gevaert film in de camera ik ben benieuwd wat het gaat worden . De Contax IIIA  wordt ook geladen met infrarood . De Voigtlander SC Skopar 21 en 35 mm zijn echte Japanse objectieven met een mooie gelijkmatige scherpte tot in de hoeken .

Een meetzoeker camera is een betere optie voor infrarood dan een spiegelreflex met zijn op en afschroeven gedoe met het infraroodfilter . Minder gemiste kansen dus . Ik laat de afdrukken van mijn infrarood project in dit topic eens zien . Wel even geduld tot het najaar . Als je zelf al iets van infrarood kan laten zien , ik ben benieuwd . Vriendelijke groet Peter .

10
Ja Eric ik heb zo aan een Belgische koper via 2dehandsBE mijn IBAN verstrekt en is toen goed gekomen . Maar dat doodgelopen contact over de Mamiya RB67 zoomlens wilde perse via het Belgische Bankcontact betaalverzoek betalen en toen hield het op . Jammer dan , je moet net als in een winkel met verkopen veel geduld hebben voor iets verkocht gaat worden . Aan de verkoop van mijn Mamiya Press systeem zal ik ook een hele kluif hebben . Waarschijnlijk gaat Ebay beter met zijn dure vergelijk prijzen om zo gemakkelijk te verkopen met relatief voordelige aanbiedingen te doen en toch meer over te houden . Vriendelijke groet Peter .

11
Ik heb een nieuwe advertentie op 2dehandsBE geplaatst van de K/L 150mm met een sarcastische verwijzing naar het heerschap jagoedho .

Verder is het voor niet Belgische bankrekeninghouders niet mogelijk om een betaalverzoek aan een Belgische  bankrekeninghouder te sturen . Ik kan met mijn Nederlandse ING rekening niet op het Belgische Bankcontact systeem terecht . Hierdoor is een verkoop aan een Belg op doodgelopen helaas . Vriendelijke groet Peter .

https://www.2dehands.be/v/audio-tv-en-foto/fotocamera-s-analoog/m1841327652-mamiya-rb67-k-l-150-mm?c=d721e818194200feca4409741512b6e6

12
Dit is mijn aanbieding waarover die vent jagoedho uit Hasselt Belgiƫ zo gaat flippen . vriendelijke groet Peter .

https://www.2dehands.be/v/audio-tv-en-foto/fotocamera-s-analoog/m1839351127-mamiya-rb67-k-l-150mm?c=d721e818194200feca4409741512b6e6

13
Juist uitgelogd kan ik de link ook inzien . Waarschijnlijk is de link gekoppeld aan mijn Google account , anders zou ik de digibeet het niet weten . Verder is dat een onaangenaam arrogant heerschap die camera hersteller in Belgisch Limburg . Zo zout heb ik het nog niet gegeten . Netjes omschreven in de advertentie dat de door mij aangeboden objectief een haze probleem heeft en dan zo'n bombari gaan maken tot aan de suggestie dan ik mensen een kat in de zak wil verkopen aan toe . Daar ben ik niet zo van gediend en houd me nu bezig voor zolang het duurt  . Vriendelijke groet Peter .

14
Ik wel Eric , Schijnbaar een slimmigheidje van 2dehandsBE dat ik de accounthouder alleen de link kan inzien ..... Ik zal eens uitloggen en kijken of dan wel de link kan inzien . Vriendelijke groet  Peter .

15
Ik heb op Marktplaats en 2dehandsBE een advertentie gezet van een Mamiya RB67 met een probleem en ook duidelijke foto's van het probleem erbij geplaatst . Nu vond een reparateur en handelaartje in Belgiƫ het nodig mij te intimideren en op het laatst weg te zetten met de suggestie als oplichter omdat ik het probleem omschreef als haze terwijl hij het separatie vond . Dit soort verdient mij klandizie niet ..... ik ga wel naar Uden als het nodig mocht zijn .

https://www.2dehands.be/messages/2g8:1tx50w9:2hjbj2qtr

Ja soms krijg ik last van mijn PTSS , maar nu is het weer  x6 Vriendelijke groet Peter .

Pagina's: [1] 2 3 ... 188