Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Fotohuis

Pagina's: [1] 2 3 ... 104
1
Aan de stamtafel / Re: Gas , benzine en energie prijzen .
« Gepost op: 7 juni 2022, 14:36:41 »
Weer terug van een tripje Oekraïne. Wat belangrijke spullen opgehaald in L'viv die zijn meegekomen van een vriend uit Mykolaiv die in ons appartement de voor Veronika belangrijke zaken bij elkaar heeft gezocht en toch naar L'viv moest omdat het in Mykolaiv (Zwarte Zee) echt te gevaarlijk wordt. Deze stad ligt momenteel 30km van het zuidelijke front. Op de heenweg vanaf de Poolse grens wat noodpakketten meegenomen naar L'viv. Gedurende de nacht toch naar de schuilkelder ivm. het luchtalarm. Na 2 uur geen boem, weer terug. Zo gaat het daar elke dag/nacht wel een keer. Terug met een vrouw met 2 kinderen die naar familie in Krakow (Polen) moest waar ik dan toch langs kom. Die kwam dus uit Mariupol, het nieuwe Stalingrad aan de Zwarte Zee. Dan zie je meteen wat dat met iemand doet, rijp voor de GGZ. In Polen maar meteen een doosje Valdispert voor haar gekocht. Na een emotioneel afscheid met 'you are my hero' maar even stevig doorgereden. L'viv ligt net over de grens met Polen en is de eerste grote stad die je tegenkomt.
Op het spoor trouwens opvallend veel militair materieel wat richting Oekraïne gaat. Veel artillerie, tanks en pantser voertuigen. De meeste horen het allemaal op afstand, dit is dan toch even wat anders.

2
Aan de stamtafel / Re: Gas , benzine en energie prijzen .
« Gepost op: 3 juni 2022, 23:00:39 »
Eur. 2,54 was de benzine (euro 95) hier vandaag langs de snelweg. Laat ik nu op 98 rijden ...

3


Ook wel eens wat met de M7 gedaan. Inderdaad is een meetzoeker voor IR veel gemakkelijker werken. Een Rollei Retro 400(S) film. 715RG Heliopan filter. S.W. Heliar F/4,5-15mm.

4
Aan de stamtafel / Re: Oekraïne
« Gepost op: 19 maart 2022, 15:42:41 »
Haar man is achtergebleven in Oekraïne om te strijden in het Oekraïnse leger. En als je  2 1/2 week onder granaatvuur hebt gelegen met 2*-3* per nacht naar de schuilkelder gaat je dat niet in de koude kleren zitten.
Verder heb je daar alles kunnen achter laten behoudens een rugzak met wat kleren enz.

Nog erger is het als je met kleine kinderen of baby's zit.
En dat door een paar idioten in het Kremlin die de weg volledig kwijt zijn. We moeten snel van Putin met wat gelijkgestemden af want de risico's die ze nemen door te schieten rondom een kerncentrale en aanvallen op positie's 15km hemelsbreed van de Poolse grens zijn groot.
Als dit conflict niet snel wordt opgelost en de oorlog verder escaleert door beschietingen over de Poolse of grens met Lithouwen dan zijn ineens zoveel landen direct betrokken in een oorlog met de Russische Federatie dat die no fly zone er dan wel afgedwongen wordt door de NATO en dan weet ik ook niet waar we gaan eindigen.

5
Aan de stamtafel / Re: Oekraïne
« Gepost op: 17 maart 2022, 21:24:34 »
In Charkiv en Mariupol voltrekt zich een complete ramp.
Ook Mykolaiv waar mijn dochter vandaan komt ligt onder Russisch raketvuur maar is nog (steeds) niet ingenomen. Waarschijnlijk snijden ze de lijnen af via Odesssa waar ze een amfibische aanval verwachten.
Er is daar nog contact met vrienden en kennisen.

6
Aan de stamtafel / Re: Oekraïne
« Gepost op: 17 maart 2022, 20:00:49 »
In zo verre is alles gelukt. Soms moet je als de communicatie het toe laat wat risico's nemen. Ik heb tijdens de busreis van L'viv met eind station Wroclaw (Polen), als je in L'viv (Oekraïne)  bent heb je niet zo heel veel keuze maar in Wroclaw hebben we dan ook nog familie zitten maar die zitten daar al boven op elkaar dus vandaar de keuze van mijn vrouw.
Even uitgerekend hoe snel de bus ging vanaf de grens en in de nacht uitgerekend wanneer ze Katowice zouden passeren. In de nacht een tweetal tickets geboekt met Wizz Air: Katowice-Eindhoven en de boarding passes verstuurd, alles on-line en met de e-mail. Rond 05:00u stonden ze op het busstation in Katowice en om 9:15u vertrok het vliegtuig vanaf het vliegveld. Het ging allemaal net goed en om 11:15u kon ik ze beide in Eindhoven op het vliegveld afhalen.

7
Aan de stamtafel / Re: Oekraïne
« Gepost op: 14 maart 2022, 21:36:53 »
Ze is inmiddels de grens over met Oekraïne over met de trein en dan mag je alleen maar hopen dat er morgen daar geen gekke dingen gaan gebeuren.

Terug zal nog een hele klus worden. Bedankt voor het medeleven. Het is natuurlijk al lang duidelijk dat de wereld van Putin en zijn kliek af moet. In mijn tijd van de koude oorlog op de tank als commandant en plvv. pelotons commandant. Getraind om Russische tanks en BTR's af te schieten. Ik kan je vertellen dat we echt honderden granaten hebben geschoten en tot in den treure getraind met USA en Duitse eenheden.
Hoe cynisch getrouwd met een USSR meisje uit Oekraïne en dan in deze situatie terecht komen.

Putin, ik vervloek je met alles wat er is omdat je deze wereld overal binnen een paar weken in puin veranderd. Is het niet in Grozny, Syrië of nu Oekraïne. Er komt een tijd dat je nergens meer veilig zult zijn en je voor je misdaden verantwoording zult moeten afleggen.
Путін, я проклинаю вас усім, що є за те, що ви за кілька тижнів перетворили цей світ на руїни всюди. Чи не в Грозному, в Сирії чи зараз в Україні. Прийде час, коли ти ніде не будеш в безпеці, і тобі доведеться відповідати за свої злочини.


8
Aan de stamtafel / Re: Oekraïne
« Gepost op: 14 maart 2022, 16:14:24 »
Mijn vrouw zit momenteel in de bus van Polen (vliegveld) naar L'viv. Ik ben zelf 2 weken geleden opnieuw geopereerd dus moet echt kalm aan doen. Mijn dochter is al eerder geevacueerd uit Mykolaiv waar ze woont en ook die stad ligt nu al een aantal dagen onder Russisch raket vuur.
Ook in L'viv is het nu niet meer veilig. Afgelopen nacht is daar vlak bij een militair trainingskamp gebombardeerd en onder raket vuur genomen, slechts 12km van de Poolse grens.
Gezien haar mentale toestand en de situatie die gaat komen in L'viv kan ze niet alleen verder reizen dus we hebben besloten haar in Oekraïne weg te halen.
Zoals achteraf, ik had al eerder gewaarschuwd dat ze Oekraïne moesten verlaten maar haar man vond dat niet nodig. Die gaat nu het leger in.
We zitten opgescheept met een psychopaat in het Kremlin die de realiteit kwijt is. Een welvarend en democratisch Oekraïne is een tijdbom onder zijn autocratisch regime dus zonder economisch succes in Rusland is er een oorlog nodig. Dit land gaat net zoals de Russen in Grozy en Syrië hebben gedaan, vernietigd worden.
Artikel 4 van de NATO is al in werking getreden. Als er raketten in Polen terecht gaan komen voorspel ik Artikel 5 en een no-fly zone die er dan alsnog gaat komen. Je kan dan wachten op het moment dat er een Russische MIG wordt afgeschoten zoals ook destijds boven Turkije is gebeurd. Ook het risico van het Russische leger om artillerie te gebruiken rond een nucleaire installatie is heel gevaarlijk.
Aangezien dat voor Putin ook taktische nucleaire wapens een optie is om te gebruiken zijn we in Europa mooi klaar met deze situatie. Europa en de USA met bondgenoten zitten in een vergelijkbare spagaat als in 1939.
Inmiddels meer dan 2 miljoen vluchtelingen en voor mijn dochter (met mijn vrouw) als ze heelhuids weer hier zijn nog het minste probleem want ik heb nog een logeerkamer over.
Mijn vader (R.I.P.) heeft gelijk gehad: Vertrouw nooit de Russen. Dat Boedapest convenant (1994) waar Lavrov namens de Russische Federatie destijds zijn handtekening onder heeft gezet is nog minder waard dan een WC papiertje. Oekraïne heeft toen afstand gedaan van de nucleaire rakketten met de garantie van soevereiniteit en landsgrenzen door oa. Rusland.
Inmiddels is het wel duidelijk dat Oekraïne zich niet zomaar gewonnen geeft. Er wordt rond diversen steden zeer zwaar gevochten en de "beperkte militaire operatie" van Putin zit waarschijnlijk al boven de 10.000 gesneuvelde Russische militairen. Derhalve worden er nu andere middelen ingezet om alsnog het beoogde resultaat te halen.


9
Aan de stamtafel / Re: Zonnekapje voor Leica M 21 mm voor maar 2400 ex BTW
« Gepost op: 10 februari 2022, 17:41:43 »
Mmm, mijn F/2,8-21mm Elmarit was Eur. 400 en daar zat een zonnekap bij. Alleen de lensdop had men zoek gemaakt en die moest ik een paar jaar geleden even na bestellen: Eur. 12 dus het valt dan nog mee.

Zeldzame lens wordt een zeldzame zonnekap zullen we maar zeggen. Ik denk dat ik dat Leica spul maar snel in de brandkast terug leg als ik het zo allemaal lees.

10
Camera's / Re: De reparatie van mijn Contax IIIA is prima gelukt .
« Gepost op: 19 januari 2022, 19:35:04 »
Ik heb oa. een adresje in Odessa voor de Kiev-Zorki-FED revisie. Of via het A.F.F. (Milo). Voor een commercieële reparatie is zo'n camera van een paar tientjes anders meteen afgeschreven.
Een Vega objectief heb ik ook wel eens laten doen bij Arax Kiev-Arsenal. Het is dat ik een eigen koerier heb rijden op Oekraine anders wordt het ivm. de verzendkosten ook te duur.

11
Objectieven / Re: Goedkope filters .
« Gepost op: 12 januari 2022, 20:03:45 »
Ik heb alle filters van Heliopan/Rodenstock.

12
Aan de stamtafel / Re: Ik vier de lockdown in de doka !
« Gepost op: 4 januari 2022, 22:21:37 »
Gezien de energie en grondstof prijzen zijn bijna alles films per 2022 weer een stukje duurder geworden. Om over dia film maar niet te spreken.

Ook fotochemie is het laatste jaar wat duurder geworden, transport en zo met dure brandstof prijzen.

Verder zitten we inmiddels met een echte hyper inflatie, het was met de Kerst boodschappen goed te merken. Nu maar om 10% salaris verhoging vragen ...

13
Zwart wit films / Re: Vraag aan Robert en of anderen
« Gepost op: 28 december 2021, 16:57:01 »
Je kunt deze film het beste rond de iso 160-200 belichten en in een nivellerende ontwikkelaar gebruiken zoals Rollei Supergrain.
De film heeft ver-doorlopende rood gevoeligheid tot IR toe. Verder is de film gegoten op heldere Polyester drager dus met het laden bij KB opletten dat je de film in gedempt licht laadt.

14
Aan de stamtafel / Re: Fijne feestdagen
« Gepost op: 26 december 2021, 19:38:05 »
Goed dat je er weer bent Andreas!

15
Apparatuur / Re: ND filter
« Gepost op: 26 december 2021, 19:35:15 »
Ik gebruik oa. een Rodenstock ND0,6 op mijn Rodenstock 50-60-80mm objectieven. Dat gaat perfect en heeft geen enkel nadelig effect. Mn. voor RA-4 afdrukken. Voor z/w met split grade systeem niet nodig, gaat op 1/10s nauwkeurig en aan-afgloeitijd is al uitgeschakeld.

Pagina's: [1] 2 3 ... 104