Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - rolfilmrb67

Pagina's: [1] 2 3 ... 181
1
Apparatuur / Re: Schaalverwarmers , waar kan je die kopen ?
« Gepost op: 2 december 2021, 16:23:55 »
 x16 Robert voor je tip , ik ben nog niet begonnen . Vriendelijke groet Peter .

2
Apparatuur / Re: Schaalverwarmers , waar kan je die kopen ?
« Gepost op: 1 december 2021, 11:03:03 »
Maurits voor elke 24x30 schaal heb ik een aquarium thermostaat nodig voor in een 30x40 lauw water schaal . Alles in één grote schaal is niet slim . Ik hou graag een halve meter afstand tussen het stopbad en ontwikkelbad in verband met vervuiling door spatten van het stopbad . Twee schalen fixeer en stopbad in één grote 40x50 lauw water schaal zou wel kunnen . Of ik moet nog een derde thermostaat bijkopen . Want de thermostaat kan een 30x40 bad gemakkelijker op 25 graden houden dan een 50x40 bad . Zo duur zijn de thermostaten ook niet met 15 Euro  x6 Vriendelijke groet Peter .

3
Apparatuur / Re: Schaalverwarmers , waar kan je die kopen ?
« Gepost op: 30 november 2021, 16:18:46 »
Vandaag heb ik twee aquarium thermostaten van 50 watt gekocht . Deze worden in een overmaat ontwikkelschaal gelegd waarin 5 liter lauw water moet om de gloeispiraal in glas onder water te krijgen . In de overmaat schaal komt de 24x30 ontwikkelschaal te drijven op water van 25 graden . Bij een experiment in de frisse doka kwam en bleef het water in de ontwikkelschaal mooi op 20 graden , dat lauw water bad werkt goed .

Ja vroeger zette ik de centrale verwarming aan , maar na een afrekening van 460 kuub gas in januari 2021 heb ik dit afgeleerd . En dan had ik de thermostaat op een zuinige  17,5 graden staan . Het rendement van een CV is zeer laag . De warme lucht stijgt direct van de radiator naar het plafond en zo hoppa door het trapgat richting de vogeltjes op het zolder dak . Dan is zo'n moderne laser petroleum ventilator kachel veel effectiever , in 15 minuten warmt het de kamer zo 5 graden op . Daarvoor moet je de CV uren laten voluit laten stoken . Een CV radiator met ventilator  zoals die van een auto zou een veel hoger rendement opleveren , maar ja huurhuis hé .

De komende week ga ik mijn idee in de praktijk testen . Ik denk dat ik de thermostaat op 25 graden instel . Eens kijken of het goed gaat . Vriendelijke groet Peter .

4
Zwart wit films / Re: Agfa APX 100 / APX 400
« Gepost op: 28 november 2021, 19:40:52 »
 Nee Maurits de huidige APX 100 kan niet tippen aan de AGFA APX 100 van voor 2006 . De originele AGFA APX 100 heeft een zeer fijne korrel mooie toonschaal  en lichtgrijs getinte basistoon . De Kentemere Ilford APX is contrastrijk met een flinke korrel en een donkergrijze basistoon die het afdrukken erg moeilijk maakt . De Rollei RPX 100 is ook zo'n film met een zeer taaie leercurve . Eigenlijk hebben alle door Ilford geproduceerde kleinbeeldfilms een behoorlijk grijze drager die het afdrukken veel moeilijker maakt dan hun zeer fraaie rolfilms als de Delta 100 en 400 . Prachtig met middenformaat en met kleinbeeld is het waarom lukt het mij niet zoals met rolfilm ....? Vriendelijke groet Peter .

5
Zwart wit films / Re: Rollei Retro 80s
« Gepost op: 26 november 2021, 16:42:16 »
Ja Rudi gedeelde smart is halve smart  x6 . Ik ben klaar met fotograferen en al mijn camera's zijn nu leeg . Als er een mooie wintertijd komt dan ga ik er een film aan spenderen . Nu wacht het rode licht van mijn doka en hopelijk fraaie bariet afdrukken . Vriendelijke groet Peter .

6
Afdrukken vanaf kleinbeeldfilm / Re: Haven Terschelling
« Gepost op: 23 november 2021, 10:49:07 »
De eenvoud van de eerste opname vind ik heel sterk . Mooie klassieke fotografie . Vriendelijke groet Peter .

7
Voorstellen / Re: Groeten uit Leiden
« Gepost op: 20 november 2021, 18:31:16 »
Dag Hans . van harte welkom op ons forum . Vriendelijke groet Peter .

8
Apparatuur / Re: Schaalverwarmers , waar kan je die kopen ?
« Gepost op: 18 november 2021, 14:50:06 »
Nou de experimenten met een 60 watt elektrische deken en 100 watt kussen warmer zijn helemaal geen succes geworden . De 100 watt kussen warmer kwam op stand 6 niet hoger dan 28 graden bij de gloeispiraal . Bij de isolerende bekleding is dit hooguit 22 graden . Na een halfuur was water in een 24x30 schaal op 15 graden hooguit op 16 graden gekomen , dus geen succes . Ik warm de chemie wel met de föhn op wat ik het vorige afdruk seizoen ook deed . Dan is de oplossing van het kluswerk van Maurits nog niet zo gek denk ik .

De gebruiksaanwijzing waarschuwt hysterisch  x4 voor brandwonden maar daar is weinig kans op ...... Vriendelijke groet Peter .

9
Apparatuur / Re: Schaalverwarmers , waar kan je die kopen ?
« Gepost op: 16 november 2021, 13:02:23 »
Nee nog niet Maurits . Het fotografeer seizoen is nog niet voorbij . Ik heb al op internet gekeken naar een elektrische deken . Sommigen hebben 9 warmtestanden . Dit lijkt mij nog de beste oplossing onder een plastic tafelkleed .

Het zou best kunnen dat ik die on line moet bestellen . Als de 2G Apartheid dictatuur daar is wil ik niet geconfronteerd worden met Gestapo BOA's en hun verlinkers in de stad . Een mooi motief om in de winter onder te duiken in de doka  x6 Vriendelijke groet Peter .

10
Apparatuur / Re: Schaalverwarmers , waar kan je die kopen ?
« Gepost op: 8 november 2021, 11:13:08 »
 x16 allemaal voor de vele bruikbare tips die jullie mij geven . Vriendelijke groet Peter .

11
Apparatuur / Re: Schaalverwarmers , waar kan je die kopen ?
« Gepost op: 7 november 2021, 17:25:01 »
Hoe dan Maurits ? Hoe maak je dan deze zelfbouw schaalverwarmer ? Heb je een bouwbeschrijving en eventueel foto's ? Vriendelijke groet Peter .

12
Apparatuur / Re: Schaalverwarmers , waar kan je die kopen ?
« Gepost op: 6 november 2021, 23:48:16 »
 x16 voor je bezorgdheid Robert . Maar ze blazen hem zich maar op met hun brandmelder  verplicht volgend jaar . Ik laat het gespuis van de overheid niet binnen zonder huiszoekingsbevel  . Ja mijn relatie met de overheid is niet geweldig . Altijd zeuren over de vergrijzing die zoveel kost en nu een brandmelder afdwingen voor je veiligheid , maar een onbezorgde ouwe dag gunnen  ho maar . Dan mag je niet doodgaan aan corona , er mag niks meer in dit land  x4

Verder zit er op de kachel inderdaad een CO sensor die de kachel automatisch uitschakelt als er onvoldoende geventileerd wordt en kan pas weer opgestart worden als er weer voldoende ververste lucht aanwezig is . De petroleum gassen worden in de kachel dubbel verbrand tot CO2 , CO koolmonoxide ontstaat door onvolledige verbranding . Verder laat ik de kachel nooit onbeheerd aan staan . Vriendelijke groet Peter .

13
Zwart wit films / Re: Rollei Retro 80s
« Gepost op: 6 november 2021, 17:52:07 »
Mooi Rudi dat je zo'n coulante handelaar hebt Rudi . Die van Dordrecht presteerde het om de tien terug gestuurde films niet eens te vergoeden . Dat ventje staat als een semi ladenlichter bekend , nooit daar iets kopen in Dordrecht  x6 Vriendelijke groet Peter .

14
Apparatuur / Re: Schaalverwarmers , waar kan je die kopen ?
« Gepost op: 6 november 2021, 17:23:37 »
De Japanse laser petroleum kachel is prima beveiligd met een sensor voor aardbevingen en omvallen  , slaat dan automatisch af . Verder een CO2 beveiliging die de brander ook automatisch dooft bij te veel CO2 . Nee het is geen simpele kouskachel of made in China rommel . Verder haal ik de petroleum C in België voor 1 Euro per liter en in de bespaarstand kan de kachel 6 uur branden op 1 liter . Over januari  2021 kreeg ik een afrekening van 456 kuub gas en dit zal mij nooit meer gebeuren . Die petroleum kachel heb ik in één stookseizoen eruit met winst  x6

Ja een schaalverwarmer van Kaiser zal duurder zijn dan een paar keer de doka warm stoken . Een schaalverwarmer voor voedsel zal vast veel te warm worden . Misschien is een elektrische deken op een een of andere manier aan te passen . Het mooiste zou zijn als ik een schaalverwarmer setje kon overnemen . Vriendelijke groet Peter .

15
Apparatuur / Schaalverwarmers , waar kan je die kopen ?
« Gepost op: 6 november 2021, 14:36:34 »
Tja vanwege de idiote hoge gasprijs staat mijn CV uit en blijft uit . Beneden heb ik een Japanse laser petroleum kachel met een zeer hoog rendement en laag verbruik . In de kamer beneden is het best uit te houden , maar met 14 tot 16 graden is het te koel in de doka . Ik zoek dus schaalverwarmers voor mijn drie schalen . Waar kan ik die kopen ? Vriendelijke groet Peter .

Pagina's: [1] 2 3 ... 181