Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Aan de stamtafel / Re: Ik lig in de lappenmand .
« Laatste bericht door rolfilmrb67 Gepost op 2 oktober 2022, 17:48:22 »
Vandaag heb ik weer mijn eerste fietstochtje door de natuur gemaakt en onderweg heerlijke paddo's voor de vrouw geplukt  x6 Eekhoorntjesbrood gebakken met eieren of spek is heerlijk . Wel moet je opletten dat de buisjes onder de hoed romig wit en hard zijn . Als de paddo's te oud zijn worden ze slijmerig . Dus ik voel even onder de hoed of de paddo's goed vers zijn anders laat ik ze mooi staan .

Het gaat dus vrij snel weer de goede kant uit met mij . Vriendelijke groet Peter .
2
Aan de stamtafel / Re: Schaakspel en landje pik .
« Laatste bericht door rolfilmrb67 Gepost op 2 oktober 2022, 10:32:32 »
Ik was bij 42ZVE Huzaar 1 schutter mortier 105mm  , ik heb nog een handleiding voor aanvraag en leiding van mortiervuur .

Maar over de conventionele slagkracht van het Russische leger hoef je geen zorgen te maken en dat is nou juist het gevaar . Als het Russische leger zo sterk was als ten tijde van onze Diensttijd had de oorlog in de Oekraïne , sorry , hooguit twee weken geduurd ..... Nu is het dreigen met atoomwapens door Putin een teken dat het met conventionele wapens het niet gaat als gewenst . Die Biden en zijn NAVO vriendjes veilig in een bunker geven niks om een Derde Wereldoorlog met atoomwapens die een half uur duurt en laten de oorlog in de Oekraïne met satanisch genot escaleren . Een oorlog stop je niet door er veel wapens heen te sturen .

Ik denk dat er zeker vier poppetjes met pensioen gestuurd moeten worden en dan er over een vreedzame oplossing gepraat moet worden , beiden zullen wat moeten inschikken en dat moet dan maar zo zijn . Vriendelijke groet Peter .

3
Aan de stamtafel / Re: Schaakspel en landje pik .
« Laatste bericht door Fotohuis Gepost op 1 oktober 2022, 11:43:12 »
De C.V. op gas is hier nog niet aan geweest. Voorlopig trek ik het nog wel met de electrische haard in de woonkamer die op mijn overtollige zonne energie loopt. Voor nood kan ik in de badkamer er een convectie kacheltje aan de muur hangen of bij zetten.
Dus de rampen zijn nog te overzien. Ook heb ik een inductie kookplaat besteld, die kwam Dinsdag met ... Post-NL maar die idioten hadden het pakket laten vallen. Een grote hoek kreukel in de doos en ondanks dat alles in tempex was ingepakt een losse ventilator en nog meer rammelende onderdelen, dus meteen terug en weer bij Amazon, een nieuwe besteld. Die kwam dus Donderdag met ... DHL. Dat ging dus wel prima. Alles is op de C.C. besteld dus kapot maakt mij zowiezo niet uit maar het zijn een stel sukkels daar bij Post-NL. Het geld van de defecte is overigens al weer terug geboekt.
Werkt fijn zo'n inductie plaat, al helemaal met schoonmaken. Verder heb ik nog een gas- EN Petromax (olie) lamp, een aantal petroleum/lampenolie branders dus igv. een NL mobilisatie ben ik er klaar voor. Ook maar eens dieper gaan graven in mijn tuin, je weet maar nooit. Het handboek Leopard (1) waar ik voor ben opgeleid destijds (ruim 40 jaar geleden) om ruSSische tanks af te schieten als NL Staatsgeheim moeten inleveren maar tegenwoordig kun je zo, ook op Amazon, een volledig instructie boek bestellen. Dat is dus gekomen samen met de inductie plaat.
Better safe then ... sorry!
4
Aan de stamtafel / Schaakspel en landje pik .
« Laatste bericht door rolfilmrb67 Gepost op 30 september 2022, 19:41:26 »
Vandaag is een gevaarlijkere fase in de oorlog in Oekraïne ingetreden na een referendum met een pistool in je rug zijn vier provincies van de Oekraïne door Rusland tot deel van Rusland verklaart . Dan wil de Oekraïne snel lid worden van de NATO , als dat doorgaat bestaat de kans dat je heel even wel heel erg warmpjes bij komt te zitten gevolgd door een jaren lange winter ......

Ik vind het bijzonder dat er door Rusland zo lauwtjes gereageerd op de terroristische aanslag op de Nord Stream 1 en 2 gasleidingen . Of ze hebben het zelf gedaan of ze weten wie het gedaan heeft en wachten af tot de winter komt en slaan dan terug . Het blijven schakers .

Nu zitten wij met een heel hoge inflatie van 17,5% en een zeer onzekere toekomst in handen van een stel oorlogshitsers die deze oorlog als onze oorlog wil verkopen . Ik zou ze zo mijn luchtbuks met wel 1000 kogeltjes op sturen met een briefje van ga je gang knul . De vrijheid van meningsuiting is zelfs in de Tweede Kamer ver te zoeken . Als je het Kabinet onwelgevallig bent zetten ze de microfoon uit en krijg je een spreekverbod . Maar dit was al twee en half jaar geleden zo .

Het is een rottijd waarin we leven . Vooral de zwarthandelaren in gas en stroom Overheid en energie dozenschuivers lopen binnen met tig miljarden winst . Het MKB sluit de poorten omdat de energie rekening een lonende bedrijfsvoering onmogelijk maakt . En dat noemen de pennenlikker ambtenaren van die blonde met die bezem en gezonde ontwikkeling . Gelukkig heb ik een vijf jaar contract dat nog vier jaar door loopt en toch strijk ik mooi die 1300 Euro energiesubsidie  op voor de minima  x6 Ik schaam me er niet voor , want je moet in deze tijd aan je zelf denken en alles aanpakken wat je kan krijgen . Maar ik denk wel aan mijn oude moeder met haar variabel energie contract , daar zouden mijn mazzeltjes straks wel heen kunnen gaan .

Ik genees gelukkig wel voorspoedig van 8 gebroken ribben , in de volgende weken ga ik wat negatieven afdrukken . Nu is het nog niet te koud in de doka en heb ik wat afleiding . Vriendelijke groet Peter .
5
Aan de stamtafel / Re: Vinyl platen
« Laatste bericht door eMWee Gepost op 19 september 2022, 18:59:34 »
Eric & Robert ; bedankt  voor de   goede raad!
Mvg
Maurits W
6
Analoog foto nieuws / Re: Overlijden van Tijn Geurts, Mamiya Service in Uden
« Laatste bericht door rolfilmrb67 Gepost op 18 september 2022, 11:14:51 »
Och wat droevig nieuws . Tijn heeft meer dan 40 jaar mij heel vriendelijk geholpen , hij was een echte vakman waar je op van aan kon . Rust in vrede Tijn Geurts . Groet van Peter Salden .
7
Analoog foto nieuws / Overlijden van Tijn Geurts, Mamiya Service in Uden
« Laatste bericht door Fotohuis Gepost op 17 september 2022, 18:55:36 »
Afgelopen dinsdag is in Uden overleden Tijn Geurts de reparateur van Mamiya camera's. Hij kwakkelde al ruim een jaar met zijn gezondheid en is afgelopen dinsdag overleden.
R.I.P. en condoleances aan zijn directe familie. Dit bericht is met toestemming geplaatst.

Robert

Namens Fotohuis RoVo sterkte toegewenst aan familie, vrienden en bekenden.
8
Aan de stamtafel / Re: Vinyl platen
« Laatste bericht door Fotohuis Gepost op 17 september 2022, 18:51:25 »
Ik werk ook met een Disco Antistat: IPA/demi-water/wetting agent 70%/29,5%/0,5%.
9
Aan de stamtafel / Re: Vinyl platen
« Laatste bericht door sterremuur Gepost op 17 september 2022, 17:01:49 »
Ik heb een Disco-Antistat.
Gebruik ik met een eigen brouwsel van IPA en gedestilleerd water, 1 op 3.
10
Aan de stamtafel / Vinyl platen
« Laatste bericht door eMWee Gepost op 17 september 2022, 16:49:37 »
Vraagje  aan de  liefhebbers van  vinyl platen :  weet iemand een  goed middel om  vinyl elpee's te reinigen ?  Liefst een  betaalbare  oplossing  in deze crisistijden
.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10