Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - michiel

Pagina's: [1] 2
1
De Triotar is een  lens  voor  kleinbeeld ?  wist ik niet hoor !

Ja, ik stelde me icm. de naam Kiev inderdaad een middenformaat normaallens voor voor de Kiev 66.   Het verbaast me ergens dat Zeiss ruim na de oorlog nog tripletlenzen voor kleinbeeld heeft gemaakt; aan de andere kant is er ook weinig af te dingen op de foto's die ik online zie.

2
Aan de stamtafel / Re: De beste wensen .
« Gepost op: 2 januari 2020, 22:50:00 »
 Maak er een heel mooi 2020 van allemaal :)

3
Links / Re: Canon LTM M39 meetzoeker camera's en objectieven .
« Gepost op: 21 november 2019, 21:38:20 »
Vorig jaar op de fotograficabeurs in Hilversum heb ik een Canon 7 en een Minolta CLE mogen vasthouden; het gevolg is dat de CLE van mijn verlanglijstje is gestreept, en de Canon 7 er op is gekomen.  :)

4
Vliegen begint toch al een beetje 'not done' te worden - het is amper nog uit te leggen dat we voor een leuke vakantie de planeet naar de knoppen blazen.  Hopelijk helpt dit mee om mensen te overtuigen het vliegtuig links te laten liggen.

5
Analoog foto nieuws / Re: De Leica M apostel Erwin Puts stopt met Leica ......
« Gepost op: 26 oktober 2019, 20:35:27 »
Je zou computers ook als het geheim van het succes van de Leica-meetzoekers kunnen zien.  Leica is vlak na de oorlog al begonnen met het doorrekenen van objectieven op computers, de Z3 van Konrad Zuse, waar de concurrentie nog met menselijke computers en telramen werkte.

Diezelfde revolutie zet zich nu door; er wordt minder met glas gedaan en meer met de rekencapaciteit van de computer die nu in elke nieuwe camera zit.  Leica is er heel, heel laat mee, dat wel.

6
Het vervelenste probleem is dat door het wegvallen van de ondersteuning van Windows 7 door Microsoft dat je Windows 7 PC onveilig wordt voor internet bankieren , Digi ID en ander kritisch gebruik .

Dat is dus het spanningsveld.  Aan de ene kant willen mensen de nieuwste software (want daar zitten alle beveiligingsverbeteringen in).  Aan de andere kant willen mensen niet de nieuwste software, zelfs als het ze gratis wordt aangeboden.

Verder de jongste Windows 7 PC's zijn hooguit 4 jaar oud ...... Maar ja dat plastic fantastic digitaal prulspul mag vooral niet lang meegaan . want dat is niet goed voor de economie . Vriendelijke groet Peter .

Zoals gezegd, je mag je Windows 7 gratis inwisselen voor Windows 10.  Met een vier jaar oude PC gaat dat prima, waarschijnlijk gaat het zelfs met een tien jaar oude pc goed.

Met Linux zul je ook elke drie jaar moeten upgraden, zo niet vaker.  Apple geeft er na drie jaar de brui aan, en dat is drie jaar na het verschijnen van het OS, niet drie jaar na het uitfaseren van het OS.   Ik ben geen fan van de firma Microsoft, maar inzake hun beleid voor het ondersteunen van oude versies lijkt het me moeilijk te stellen dat ze niet hun best doen.

7
Nou dat is weer "fijn"...... Microsoft laat alweer miljoenen Windows 7 gebruikers in de kou staan door de ondersteuning van Windows 7 per 14 januari 2020 te staken . Ook gebruikers van een slechts 3 jaar oude Windows 7 PC wordt aangeraden een nieuwe PC te kopen . Eigenlijk is de echte Microsoft de zelfde als de "Microsoft" oplichtersbende uit India die je ook een poot proberen uit te trekken . Dit is weer bijzonder milieu onvriendelijk gedrag afdwingen door vroegtijdig goed werkende PC's de schroothoop op te jagen . Dan heeft Microsoft ook nog de gore moed om Mediamarkt , Bol .Com en ander gespuis aan te bevelen .

Zoals sterremuur zegt, Windows 7 blijft gewoon werken.  Alleen de ondersteuning en updates, die ben je kwijt.  Ik weet niet of er vroeger veel camerafabrikanten waren die tien jaar lang kostenloos defecten in de camera bleven repareren.  En dan ook aanboden om je oude system kostenloos om te ruilen voor een nieuw.  Het zullen er niet veel zijn geweest.

8
Werden meetzoekercamera's van Mamiya zo goedkoop  ......

Een Mamiya Chrome Six is toch niet zo duur ... ;)

9
Dia's alle maten. / Re: Werkmanshuisjes in de badstad
« Gepost op: 26 juli 2019, 01:27:22 »
Op deze foto zie ik drie elementen die op zichzelf eigenlijk al de knip van de sluiter waard zijn.  Als eerste natuurlijk de huisjes zelf.  Als tweede de mooi doortekende lucht achter de huisjes.  En als derde het haarscherp afgetekende hek en de graspluimen op de voorgrond (is daar bijgeflitst, of gewoon heel gunstig licht?)

10
De tonaliteit van deze prints is inderdaad prachtig.  Als dit de verdienste van Rodinal op 16 graden is, ga ik dat ook eens proberen :)

11
Afdrukken vanaf rolfilm / Re: Gouden rietkragen in de herfst .
« Gepost op: 29 juni 2019, 12:26:24 »
Heel mooi werk, Peter.  Als riet de hoofdrolspeler is op deze platen, dan vind ik img013 het mooiste portret.

12
Attest van Oorsprong , ik heb de link gelezen maar dit is voor particulieren handel onuitvoerbaar  . Ebay is meer iets voor de scharrelaar en "zwarthandel" en die laten zich niet bij de Douane registeren

Tot 6000 euro heb je alleen een Japanse kvk-inschrijving nodig :)

Dan kun je het als lakmoesproef gebruiken.    Heeft de Japanse handelaar een attest van oorsprong - dan is het een loyaal onderdaan van de keizer. Kan hij dat niet overleggen, dan is hij wellicht ook bereid het pakket als cadeau te versturen.

13
Sinds februari dit jaar kun je uit Japan trouwens zonder invoerheffingen importeren, mits de exporteur een Attest van Oorsprong kan opstellen.  De Japanse eBay-handelaar zal uiteraard het Japanse formulier moeten invullen.  Mogelijk kun je bij een volgende eBay-verzending de handelaar hier op wijzen?

14
Je zou natuurlijk ook naar Japan kunnen gaan ipv Thailand, om de spullen zelf op te halen.  Bij de luchthaven zullen ze altijd aannemen dat je fotografische apparatuur hebt meegenomen om daar foto's te maken :)

15
Zwart wit films / Re: Kodak Z/W film
« Gepost op: 13 juni 2019, 21:14:13 »
Als je infraroodbeelden met het Wood-effect wil schieten, kom je niet uit met Foma (of Kodak) film.  De 400 ISO films van Kodak en Ilford halen 400 ISO ruim, en voor 800 ISO hoef je vaak niet eens de ontwikkeltijden te veranderen, terwijl Foma 400 ISO film nauwelijks echt 400 haalt.  Of dat 1 of 2 euro per rol méér waard is mag je zelf bepalen.

Maar we hebben het hier niet over spijkers of staafmixers, maar over creatieve voorkeuren.

Ik vond het zelf verhelderend om deze vergelijking te bestuderen.  De verschillen tussen films zijn behoorlijk groot, maar de duurste is niet altijd de mooiste.  Voor kleinbeeld zijn de prijsverschillen enkele centen per opname; dat geld heb ik wel over voor de film die ik zelf het mooiste vind.

Pagina's: [1] 2