Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Ja Michiel ik heb zo'n klapcamera Mamiya 6 in mijn verzameling mechanisch en optisch in een heel mooie staat alleen is het mengbeeld van de meetzoeker vervaagd . Ik heb ook een grote hoeveelheid Mamiya Press . Die meetzoekers zijn al een paar honderd Euro duurder dan een Mamiya reflex , maar om ze te hanteren moet je een doorzetter zijn . De dure Mamiya 6 en 7 zijn optisch perfect maar mechanisch zwakjes vergeleken met RB67 , M645 , C330 of Press .

Het oude M 645 bakjes camera van mij klappert wel hard als hij afgaat , maar is mechanisch ook een hard en betrouwbaar werkpaard . Mijn nieuwe Pro TL is teerder gebouwd , die had tijdens het spelen al weer streken met sluiter spannen en tramsport die gelukkig weer zijn opgelost . Je moet beslist de sluiter spannen met één vlotte regelmatige slinger . Met de oude M 645 mag je de camera spannen met korte draaien van de transportknop . Als je dit mijn Pro TL doet veert de sluiter soms terug , als het helemaal tot het begin terug veert heb je een probleem . Ik ook dus , ik dacht dat word toch een dure Pro TL met reparatie en haalde alvast de batterij eruit . Toen ik weer de transportslinger probeerde deed de Pro TL weer normaal en met de batterij in de camera werkte alles weer normaal  x6 . Toch ga ik Tijn Geurts van Mamiya Service in Uden vragen of dit normale bekende nukken zijn . Vriendelijke groet Peter .
2
Werden meetzoekercamera's van Mamiya zo goedkoop  ......

Een Mamiya Chrome Six is toch niet zo duur ... ;)
3
Ja Maurits de eerste eigenaar had het Pro TL setje in 2006 nieuw aangeschaft maar werd in de loop van 2007 naar de kast verbannen door zo'n digitaal kreng , nou ja daar heb ik nou geluk mee  x6 . Als je zoekt op Ebay naar een Mamiya 645 Pro TL heb ik het setje relatief erg voordelig gekocht . Het is een kwestie van geduld hebben en dan snel toeslaan . Ik heb gebeld en was anderhalf uur later daar in Zuid Limburg . Zo kans krijg je niet vaak . Vroeger koste dit setje vele duizenden Euro en nu voor 10 % ...... Werden meetzoekercamera's van Mamiya zo goedkoop  ...... Vriendelijke groet Peter .
4
Ja; dat  mag zeker een goede koop genoemd worden; LuckyhandPeter  , het moet je maar meezitten  om  zo een verkoper te  treffen.
Inderdaad  , begin  jaren  2000- 2008   zijn hele voorraden  analoge spullen   afgevoerd voor een prikje  naar   landen in Azie  & Afrika.  Die  kerels  zijn daarmee nu  foto's aan  't maken  en wij maar  op ons tandvlees bijten.     8) ::) :P


Groetjes  en nog veel  fotoplezier met je  nieuwe spulletjes
Maurits W


5
ik hoor het wel een keertje, maar ik heb er nu hopelijk de knaken voor, vandaar.
6
Dank je wel Guusje . Zoals ik als geschreven heb ik wil het eerst even laten betijen . Als ik al iets verkoop zal het niet de cosmetisch mooiste 150 mm zijn . Natuurlijk is het spul wel in orde . Vriendelijke groet Peter .
7
T'is veel geld, maar totaal niet duur. Goed geregeld en veel plezier ermee.

Als je nog een keer een 150mm kwijt wil uit deze verzameling, laat maar eens weten.

Groet, Guusje.
8
Ongelofelijk dat een setje van een Mamiya 645 Pro TL met lichtschachtzoeker en AE prisma , twee magazijnen , 45 mm , 80 mm , 150 mm , 210 mm alle vier van het N type , handgreep , elektrische draadontspanner voor 625 Euro al twee weken op Marktplaats stond te wachten .

Ik had nog wat geld over van mijn verkochte brommers dus leek mij dit setje een waardige vervanger voor een buikschuiver brommer . De Pro TL is met de AE zoeker en 80 mm N  plus twee magazijnen licht gebruikt . De 45 mm N , 150 mm N en 210 mm N zijn gewoon als nieuw . Gelukkig vond de eigenaar Mamiya een tweede keus camera want hij heeft nu een mooie Hasselblad en kreeg ik het setje mee voor 600 Euro  x5 x7 x6 .

Ja ik heb de lenzen al , van sommige al drie stuks .... Maar reserve voorraad is nooit weg en ik kan er een paar verkopen  en als het dan meezit met de handel heb ik de Pro TL voor niks . Ik laat het maar eerst even betijen , Voor de toekomst draait het er toch op uit dat ik verder ga met 4,5x6 en een beetje kleinbeeld . Grotere formaten worden mij te zwaar , maar zolang het nog kan geniet ik ervan  x6

Leden die een objectief voor hun Mamiya 645 zoeken mogen altijd contact met mij opnemen . Vriendelijke groet Peter .
9
Afdrukken vanaf kleinbeeldfilm / Re: Mus & zijn zus
« Laatste bericht door rolfilmrb67 Gepost op 13 augustus 2019, 18:49:14 »
Lekkere spontane foto Maurits . Mooie pittige toonschaal . Vriendelijke groet peter .
10
Afdrukken vanaf kleinbeeldfilm / Mus & zijn zus
« Laatste bericht door eMWee Gepost op 13 augustus 2019, 15:32:31 »
Opname  gemaakt in  Gentse  Patershol, met  Nikon  F301 en Nikkor  50mm 1.8
Film  Kodak Tmax 400; belicht  & ontw  200 asa ,    Ilford  ID11   1+ 1


Groetjes
Maurits
Pagina's: [1] 2 3 ... 10