Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Voorstellen / Re: Hallo allemaal nieuw
« Laatste bericht door rolfilmrb67 Gepost op Vandaag om 00:12:38 »
Hallo Ric . Welkom op ons forum voor analoge fotografie . De meeste van ons zijn zwart wit fotografen . Een enkele doet of deed iets met kleurafdrukken . Als je het goed kan wordt dit veel mooier dan je het uitbesteed . Nu wordt analoog kleur niet mooi afgedrukt , soms is het zelfs verloren moeite van al dat gesjouw met mijn 6x7 camera .

Vandaag weer aan de gang geweest met op bariet papier afdrukken . Ja ik ben een echt zwart wit dier geworden . Als je iets weten of delen , zien of lezen we het graag . Vriendelijke groet Peter .
2
Voorstellen / Re: Hallo allemaal nieuw
« Laatste bericht door eMWee Gepost op 4 december 2020, 14:46:41 »
Hallo Ric ;
Welkom op  het Foto & Doka-forum  ,  nog veel plezier  met al je leuke spullen  , we zien zeker uit  naar  je  resultaten !

Groetjes
Maurits
3
Voorstellen / Re: Hallo allemaal nieuw
« Laatste bericht door Fotohuis Gepost op 4 december 2020, 14:09:53 »
Welkom op het forum. RA-4 kleuren printen is een vrij technisch verhaal en van belang is een temperatuur gestabiliseerd proces. Daarnaast is het eigen maken van de juiste filtering voor een neutrale foto te krijgen zonder kleurzweem wel het lastigste.
Veel plezier met je analoge fotografie!
4
Voorstellen / Hallo allemaal nieuw
« Laatste bericht door Ric Gepost op 4 december 2020, 13:40:49 »
Hallo allemaal,

Ik ben Ric, 59 en een aantal jaren geleden meer serieus de hobby fotografie gestart. Al snel had ik er tabak van, geen doel, geen kwaliteit en onkunde, de digitale camera al snel op de
plank. Kon mij de doka van mijn vader slechts marginaal herinneren, heb nog zijn Yashica 635 maar snapte niks van die Meopta II vergroter, die antieke timer en de ontwikkeltanks etc. Door
tijd te steken in de kunst van fotografie, beroemde fotografen uit de vorige eeuw te bestuderen qua werk en inzet de techniek van fotografie te leren ben ik gestart met filmfotografie.

Het ontwikkelen heb ik eigen gemaakt en een "simpele" doka ingericht met Meopta vergroter(s). Zelfkritiek is en blijft nodig en nog steeds realiseer ik mij dat er op het gebied van (film)fotografie best nog veel te leren valt, info en uitleg en informatie is altijd welkom. Wellicht kan ik zelf wat info verstrekken, we leren allemaal. Ik ben geïnspireerd door fotografen zoals Atget, Kertesz, Walker Evans en William Eggleston. Het banale, the obvious en the vernacular vormen een rode draad in mijn inspiratie.

Ik werk met een met Meopta Axomat 4a voor 35mm en de Opemus 5 voor 6x6. Verder heb ik nog een Opemus IIa en een Meochrom kleuren kop. Voor de fotografie gebruik ik voor 6x6 een Rolleiflex 3.5, voor 35mm maak ik gebruik van een Ricoh Singlex TLS, Porst FX4 (M42) en Canon FT en T70. De oude Yashica 635 heb ik ook gebruikt. Doorgaans gebruik een foma 100 (bulk) en af en toe wat andere merken (zw). Kleur ontwikkelen laat ik nog via de Hema doen (kleine aantallen) maar een "kleuren" doka met zelf kleur printen is mijn volgende doel. Zoals gezegd ik heb mij aangemeld omdat er altijd wel ergens een vraag of ervaring goed van pas kan komen.   
5
Aan de stamtafel / Re: vroeg sinterklaas dit jaar ???
« Laatste bericht door rolfilmrb67 Gepost op 3 december 2020, 18:38:47 »
Ja Maurits de prismazoeker heeft ook een flitsschoentje . Ik zelf vind de lichaamshouding bij een lichtschachtzoeker prettiger voor mijn rug . Aan het spiegelverkeerde zoekerbeeld ben ik na 40 jaar Mamiya wel gewend  x6

Met een prismazoeker verliest de 645 meteen zijn fantastisch compacte karakter , met Pro TL is met prisma en winder een lomp ding met erg veel volume in de tas..... Vriendelijke groet Peter .
6
Aan de stamtafel / Re: vroeg sinterklaas dit jaar ???
« Laatste bericht door eMWee Gepost op 3 december 2020, 15:15:22 »
op de body  geen flitsschoentje , dat klopt  ; maar wel op de prismazoeker  , en  bij de eerste  M645 die   we  aanschaften was een prismazoeker  zonder lichtmeting  ( wel met  flitsschoentje)

en  een lichtschacht zoeker is ook niet mijn  favoriete ding , kan mijn ding niet vinden  met dat gedraaide  beeld.
7
Aan de stamtafel / Re: vroeg sinterklaas dit jaar ???
« Laatste bericht door rolfilmrb67 Gepost op 3 december 2020, 10:26:11 »
Mooi Maurits . Maar dan gebruik je wel de Mamiya 645 met de lichtschachtzoeker want voor de eerste serie M 645 zijn drie lichtmeter prisma's gemaakt ....... Veel succes met dat kleine Sekonic opsteek metertje . Maar de M 645 heeft op de body geen flitsschoentje .......

Vriendelijke groet Peter .
8
Aan de stamtafel / vroeg sinterklaas dit jaar ???
« Laatste bericht door eMWee Gepost op 2 december 2020, 16:55:30 »
Vandaag afgeleverd  door  de   bode van Post NL

een fraai klein  opsteeklichtmetertje van  Sekonic ; dat word heel handig met de  Mamiya M645 .
9
Aan de stamtafel / Re: Hoe zijn jullie foto's en film's van deze herfst geworden ?
« Laatste bericht door eMWee Gepost op 2 december 2020, 16:50:33 »
Laten zien .. laten zien !!
Zeker niet wachten  !!!  Gooi die beelden maar op de  toonbank !!

Grts
Maurits

10
Aan de stamtafel / Re: Hoe zijn jullie foto's en film's van deze herfst geworden ?
« Laatste bericht door rolfilmrb67 Gepost op 1 december 2020, 20:00:24 »
Vandaag ben ik begonnen met de afdruk maraton  x6 De eerste Mamiya C330 rolfilm is afgedrukt . Wel even wennen na een dikke 9 maanden . Nog 25 films te gaan , ja ik heb in dit jaar erg veel gefotografeerd .

De eerst herfst afdrukken zijn apart geworden , met onder andere tijdopnamen van een herfst storm . Vriendelijke groet Peter .
Pagina's: [1] 2 3 ... 10